Geri

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VE NAKDİ ÜCRET DESTEĞİNDEN YARARLANMA SÜRELERİNİN YENİDEN UZATILMASI HAKKINDA AÇIKLAMA

05.08.2020

 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VE NAKDİ ÜCRET DESTEĞİNDEN

YARARLANMA SÜRELERİNİN YENİDEN UZATILMASI

HAKKINDA AÇIKLAMA

31.07.2020 tarihli 31202 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2810 sayılı karar ile kısa çalışma ödeneği süresi ve 2811 sayılı karar ile de fesih yasağı ve nakdi ücret desteğinden yararlanma süreleri de birer ay daha uzatılmıştır.

Yapılan bu düzenlemeyle kısa çalışma ödeneği süresi;

Dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle 30 Haziran'a kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olmak,

Kısa çalışma ödeneği sure uzatımından yararlanmak için süre uzatımı için yeni bir başvuruya ve uygunluk tespitine gerek bulunmamak,

Daha önce kısa çalışmadan yararlanan aynı işçiler için aynı şartları aşmamak kaydıyla, 29.06.2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı Kararındaki süreler içinde kısa çalışma uygulaması biten işyerleri bakımından belirtilen sürelerin bitiş tarihinden başlamak üzere bir ay daha uzatılmıştır.

İşyerinde çalışanları normal çalışma faaliyetine geçen işverenler;

1 aylık uzatmadan faydalanmak istemeyen veya daha önce uygulanan çalışılmayan süreleri azaltmak isteyen işverenlerin bu durumu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine ile Hizmet Merkezlerine bildirmeleri gerekmektedir.

Fesih yasağı ve nakdi ücret desteğinden yararlanma süre uzatımı hakkında yapılan düzenlemeyle;

4857 sayılı Kanunun geçici 10’uncu maddesi gereği işten çıkarma yasağı 17.09.2020 tarihine uzatılmıştır.

Bununla birlikte Cumhurbaşkanının 2811 sayılı kararı ile yapılan düzenlemeyle nakdi ücret desteğinden yararlanma süresi de 17.09.2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

PAYLAŞ : Email Facebook Google Twitter