Geri

DİJİTAL HİZMET VERGİSİ USUL VE ESASLARI BELİRLENDİ

23.03.2020

 

DİJİTAL HİZMET VERGİSİ
 
 
7194 sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeyle 1 Mart 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe giren Dijital Hizmet Vergisine ilişkin olarak DİJİTAL HİZMET VERGİSİ UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ’nde açıklamalarda bulunulmuş ve uygulamanın usul ve esasları belirlenmiştir.
 
1. Verginin konusunu Türkiye’de; 
Dijital ortamda sunulan her türlü reklam hizmetlerinden (reklam kontrol ve performans ölçüm hizmetleri, kullanıcılarla ilgili veri iletimi ve yönetimi gibi hizmetler ile reklamın sunulmasına ilişkin teknik hizmetler dâhil), 
 
Sesli, görsel veya dijital herhangi bir içeriğin (bilgisayar programları, uygulamalar, müzik, video, oyunlar, oyun içi uygulamalar ve benzerleri dâhil) dijital ortamda satışı ile bu içeriklerin dijital ortamda dinlenmesine, izlenmesine, oynanmasına veya elektronik cihazlara kaydedilmesine veya bu cihazlarda kullanılmasına yönelik dijital ortamda sunulan hizmetlerden, 
 
Kullanıcıların birbirleriyle etkileşime geçebilecekleri dijital ortamların sağlanması ve işletilmesi hizmetlerinden (kullanıcılar arasında bir mal veya hizmetin satılmasına veya satılmasının kolaylaştırılmasına yönelik sunulan hizmetler dâhil) elde edilen hasılat oluşturmaktadır.
 
2. Dijital hizmet vergisinin mükellefi, dijital hizmet sağlayıcılarıdır. Bunun için Türkiye’de elde edilen hasılatın 20 milyon Türk lirasından ve dünya genelinde elde edilen hasılatın 750 milyon Avrodan veya muadili yabancı para karşılığı Türk lirasından fazla olması gerekmektedir. Türkiye’de elde edilen hasılatta, dünya genelinde elde edilen hasılata dâhil edilmektedir.
 
DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN
 
PAYLAŞ : Email Facebook Google Twitter