Geri

KAYITLI E-POSTA ADRESİ (KEP) UYGULAMASI HAKKINDA AÇIKLAMALAR

KAYITLI E-POSTA ADRESİ

(KEP) UYGULAMASI

HAKKINDA AÇIKLAMALAR

 

6102 sayılı Yeni Türk Ticaret kanunun 18. maddesi ile  6099 sayılı tebligat kanununa 7201 sayılı kanunla eklenen 7/a (1) Maddesi hükümleri doğrultusunda,  Kazaî merciler (mahkemeler), Genel bütçe kapsamındaki tüm  kamu idareleri, Özel bütçeli idareler, (Üniversiteler, SSM,TSE) Düzenleyici ve denetleyici kurumlar, (BTK, BDDK) , Sosyal Güvenlik kurumları ile il özel idareleri, belediyeler, Köy hükmî şahsiyetleri, (SGK, Türkiye İş Kurumu) Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları (Barolar, Noterler) gibi tebligat kurumlarının, Türkiyede yerleşik bulunan bütün Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlere elektronik yolla tebligat yapmaları zorunlu tutulmuştur.

Bu nedenle; kendilerine elektronik yolla tebligat yapılması zorunlu tutulan şirketlerin İletinin iletilme zamanını, İçeriğinin değişmediğini teyit eden ve tüm bu işlemler için hukuki geçerlilik sağlayan aynı zamanda da muhafaza eden hukuken geçerli delil sağlayan, kayıtlı e-posta edinmeleri zorunlu hale gelmiştir.

Kep kullanımı zorunlu tebligatların yanında Diğer kep kullanım alanları Tacirler arasında, diğer tarafı temerrüde düşürmeye, sözleşmeyi feshe, sözleşmeden dönmeye ilişkin ihbarlar veya ihtarlar, güvenli elektronik imza kullanılarak hukuken geçerli delil sağlayan belge olarak kayıtlı elektronik posta sistemi ile gönderilebilinir.  

Kep Başvuru ve edinme şekli

KEPHS (Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcısı) hizmeti Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan lisans almış,

1-Posta ve Telgraf Teşkilatı (www.kep.gov.tr )

2-TNB Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcılığı ve Ticaret A.Ş (www.tnbkep.com.tr)

3-TÜRKKEP Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (www.turkkep.com.tr ) firmaları tarafından sağlanabilmektedir.

 

Başvuru Şekli

  1. Şirket yetkilisi şahsen kendisi yada vekalet verdiği birisi tarafından yukarıda yazılı KEPHS sağlayıcılarının kendilerine yakın işyeri veya ofislerine başvurarak.
  2. Şirket yetkilisi şahsen kendisi ya da vekalet verdiği birisi tarafından sağlayıcıların hizalarında yazılı web sitelerinden edinebilmeleri mümkün.

 

 

 

Sağlayıcıların web adreslerinden yapılan başvurularda güvenli elektronik imza kullanılması gereklidir.

Başvuru

Bireysel Başvurularda

1-     Fotoğraflı kimlik belgesi

2-      İnternetten güvenli elektronik imza kullanılarak

 Kurumsal Başvurularda(Şirketler)

1-      Faaliyet Belgesi

2-     İmza sirküleri

3-     Yetkilinin kimliği

(Vekaletle başvurularda Vekaletin içeriğinde  “KEP başvuru” ibaresi mutlaka yer almalıdır.)

 

                                                                OĞUZHAN GÜNGÖR

PAYLAŞ : Email Facebook Google Twitter