Geri

YOLCU BERABERİNDE GETİRİLEN TELEFON KULLANIM İZNİ HARCI ARTTIRILDI

YOLCU BERABERİNDE GETİRİLEN

TELEFON KULLANIM İZNİ HARCI ARTTIRILDI

                                         

 

ÖZET

 

:

Ticari mahiyette olmaksızın, yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından getirdikleri alıcısı bulunan verici portatif telsiz telefon cihazları kullanım izni harcı 9/11/2018 tarihinden itibaren 170,70 TL’den 500 TL’ye çıkarıldı.

 

9 Kasım 2018 tarihli ve 30590 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 320 sayılı Yolcu Beraberinde Getirilen Telefon Kullanım Harcı Tutarının Yeniden Belirlenmesine Dair Cumhurbaşkanı Kararı ile 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (8) sayılı tarifenin “VIII-Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izni harcı” başlıklı bölümünün (1) numaralı fıkrasında yer alan maktu harç tutarı 500 TL olarak yeniden belirlenmiştir.

Buna göre 170,70 TL olan mahiyette olmaksızın, yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından getirdikleri alıcısı bulunan verici portatif telsiz telefon cihazları kullanım izni harcı 9/11/2018 tarihinden itibaren 500 TL olarak ödenecektir.

Bu değişiklik ile Harçlar Kanununa bağlı (8) sayılı tarifenin “VIII-Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izni harcı” başlıklı bölümünün (1) numaralı fıkrası aşağıdaki gibi olmuştur.

1.Ticari mahiyette olmaksızın, yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından getirdikleri alıcısı bulunan verici portatif telsiz telefon cihazları kullanım izni (Söz konusu harç, elektronik kimlik bilgisinin kayıt altına alınması işleminden önce ödenir. Elektronik kimlik bilgisinin kayıt altına alınması için yapılan başvuru sırasında harcın ödendiğine ilişkin belge aranır ve harç ödenmeden kayıt işlemi yapılmaz. Harç ödenmeden kayıt işlemi yapılan ve kullanıma açılan cihazlar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kullanıma kapatılır. Ödenmeyen harç %50 fazlasıyla ilk kayıt tarihinden itibaren 6183 sayılı Kanuna göre hesaplanan gecikme zammı ile birlikte tahsil

edilir. Bu tahsilat yapılmadan cihaz kullanıma açılamaz.)

(500 TL.)

Karar yayımı tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Saygılarımızla…

 

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oğuzhan GÜNGÖR

Şişli - İSTANBUL

 

PAYLAŞ : Email Facebook Google Twitter