Geri

“MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ” SİSTEMİNE GEÇİŞ 2 AY ERTELENMİŞTİR

“MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ”

SİSTEMİNE GEÇİŞ 2 AY ERTELENMİŞTİR

Değerli Mükellefimiz,

Bilindiği üzere; 18/02/2017 Tarihli Resmi Gazetede MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) yayımlanmıştır.

Genel tebliği hükümlerine göre; Vergi kanunlarına göre vergi dairesine verilmesi gereken “Muhtasar Beyanname” ile Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmesi gereken “Aylık Prim ve Hizmet Belgesi”nin birleştirilmesi sonucunda oluşturulan “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ” nin verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

Uygulama önce Kırşehir de daha sonra yayımlanan Genel Tebliğiler ile Amasya, Bartın, Çankırı,Konya, Eskişehir ve Bursa illeri merkez ve ilçelerinde bulunan mükellefler/işverenler içinde başlamıştır.

Bugün (09/02/2020) Tarihli ve 31034 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Muhtasar ve prim hizmet beyannamesi Genel Tebliği ile (Sıra No:7 Gn.Tb.Aşağıdadır.) Yukarıda belirtilen İller dışında kalan (İSTANBUL DAHİL) tüm il ve ilçelerde “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ” verilmesi 01/03/2020 Tarihinden itibaren başlayacağı belirtilmiştir.

Uzatma ile Ocak ve Şubat Ayına ait Muhtasar Beyanname ve SGK Aylık Prim ve Hizmet belgesi eskiden olduğu gibi her iki kurumada ayrı, ayrı verilecektir.

Bugün (09/02/2020) itibari ile OCAK /2020 Dönemine ait “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ”ni yeni sisteme göre veren mükellefler için “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ” her iki kuruma verilmiş kabul edilecektir.

MART/2020 Dönemine ait beyanname ; “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ” olarak 26/NİSAN/2020 tarihine kadar verilecektir.

Bilgilerinize sunar kolaylıklar dilerim.

Saygılarımla,

 

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oğuzhan GÜNGÖR

Şişli - İSTANBUL

 

 

PAYLAŞ : Email Facebook Google Twitter